سازه ابرخشت
پنجشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۵:۰۶ ب.ظ
سلام، چند نفر از اعضای دانشگاه و بچه های معماری تصمیم گرفتیم که بیایم و یه کار اجرایی تو دانشگاه انجام بدیم که هم برای رزومه کاریمون خوبه و هم برای دانشگاه
این شد که به فکر یه کار جدید و البته راحت و کم خرج افتادیم که اجراش کنیم: سازه ابر خشت
(آخرین وضعیت پروژه ابرخشت دانشگاه هنر)
ابرخشت که حاصل حدود ۳۰سال از زندگی حرفه ای، کار و تجربیات مرحوم نادر خلیلی، معمار ایرانی ساکن کالیفرنیا است در واقع کیسه های درازی است با عرض ۵۰-۴۰ سانتی متر و طول مورد نیاز که از خاک پر می شوند و مثل برچسب های لباس و به کمک دو ردیف سیم خاردار در حد فاصل هر کدام از آنها در هم تنیده می شوند و آن طور که می گویند بنای ساخته شده از آن در مقابل باد و باران و گرما و سرمای شدید،آتش سوزی و زلزله و… مقاوم است! روش ساخت ابتدایی است و حتی ساختمان سازی را تا مراحلی از یک مقوله تخصصی به مقوله ای قابل انجام برای همه تبدیل می کند. ابرخشت به یک الگوی خاص محدود نمی شود. الگوی اتاق های ۴۰متری و ۲۰۰متری دارد. شاید ابرخشت برای ساخت مثلا یک سالن بزرگ با محدودیت مواجه باشد ولی برای هر تعداد اتاقی که بخواهید جوابگو است.ابرخشت، به راستی بسیار ساده است! همه چیز تقریباً در محل تأمین می شود و نیروی متخصص هم لازم نیست؛ مصالح خاک است و کیسه شن و سیم خاردار. کیسه هایی که طویل تر از کیسه های معمولی هستند با خاک پر می شوند، البته سیم های خاردار در بین این نوارهای فتیله ای کیسه شن، نقش اتصالات را بر عهده دارند و نیروهای کششی و جانبی را خنثی می کنند.
بعد از انتخاب پلان، نوبت به پیاده کردن آن بر روی زمین مورد نظر برای ساخت می رسد، بعد از این مرحله، ردیف اول از ابرخشت روی پلان جاگذاری می شود.
کیسه هایی که معمولا به صورت استاندارد برای این هدف منظور شده اند در حین جاگذاری، با خاک مرطوب پر و کوبیده می شوند و با روش بنایی « زنجیره پیوسته»(running bond) روی هم قرار می گیرند. در این بین، بین هر دو لایه از ابرخشت بعد از کوبش لایه پایینی، برای مهار کردن نیروهای کششی، ۲ ردیف سیم خاردار قرارداده می شود، هدف از این کار ایجاد نوعی سازه خود پشتیبان مقاوم در برابر نیروهای کششی است. در یک کلام با روشی بسیار ساده ساختن یک خانه از دیوارها و سقف و پی و در کل آنچه «سفت کاری» می نامیم به طور کامل با این روش، قابل اجرا است.
برای اطلاعات بیشتر و فنی تر میتوانید اینجا را مطالعه کنید.
این پروژه هم اکنون شروع شده و زمین بایر بالای ساختمان 1 در نظر گرفته شده. اساتید هم بسیار حمایت کردند، فعلا یک تیم حدود 10 نفری هستیم که هر چه بیشتر باشیم میتونیم سازه بزرگتری بسازیم. به امید پیشرفت برای تمامی بچه های معماری دانشگاه هنر و مخصوصا ورودی 91 ;) (آخرین وضعیت پروژه ابرخشت دانشگاه هنر)
منبع: memarinews.com - khabarkhoon.com
- ۹۲/۰۲/۱۲