کاهگل

پورتفولیویی از طرح ها، تجربه ها و پژوهش ها

کاهگل

پورتفولیویی از طرح ها، تجربه ها و پژوهش ها

از شبنم عشق خاک آدم گل شد
شوری برخاست فتنه‌ای حاصل شد
سر نشتر عشق بر رگ روح زدند
یک قطره‌ی خون چکید و نامش دل شد

آخرین نظرات

1 . مقدمه معماری اسلامی

جمعه, ۱ دی ۱۳۹۱، ۱۰:۲۲ ب.ظ

سلام و درود

چند سالی بود که با خودم فکر میکردم که چرا شهر ما دیگر اسلامی و ایرانی نیست و ظاهر غربی به خود گرفنه. چرا آسمان خراش ها جای گلدسته ها و گنبد ها را گرفته و آرامش فضای شهر را به هم زده اند. می گفتم من باید بیایم و دوباره شهر را به معماری اصیل ایرانی و اسلامی باز گردانم. فکر میکردم اگر در خانه ام گنبد و کاشی کاری های منقوش به آیات قرآن داشته باشم خانه ام اسلامی میشود. در همین حال بودم و نظرم را به بقیه منتقل میکردم که گفت و گویی با استاد معماری دانشگاه تهران دیدگاه من را عوض کرد. ایشون گفتند که به نظر من شهر های کشور های پیشرفته نسبت به خانه های الان ما بسیار اسلامی تر است، گفت معیار یک معماری اسلامی چیست واقعا؟ در این حال بود که من کمی به فکر افتادم و در نهایت گفتم نمیدانم. گفت بگذار اسمش را عوض کنیم، بگذاریم معماری انسانی و یا شاخصه های یک خانه خوب. گفتم خوب این که معلوم است یک خانه ی خوب باید مقاوم بایدو زیبا باشد، تکنولوژی های جدید در آن استفاده شده باشد و .... . بعد ایشون گفت آیا نمی توان اسم این را شاخصه های معماری اسلامی گذاشت؟ لبخندی زدم و گفتم دقیقا همین است. البته من ظواهر را منع نمی کنم ولی ظواهر را در کنار شاخصه ها است که نمود حقیقی معماری اسلامی،دینی و یا انسانی است.

  • صائب کفایتی

نظرات  (۱)

  • علی حاجی اکبری
  • سلام صائب عزیز.

    چه خوب که شما در جست و جوی معماری اسلامی و شهر اسلامی هستید. :)پیشنهاد می کنم در همین راستا نگاهی به این جا و این جا و این جا بیندازید.

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی