کاهگل

پورتفولیویی از طرح ها، تجربه ها و پژوهش ها

کاهگل

پورتفولیویی از طرح ها، تجربه ها و پژوهش ها

از شبنم عشق خاک آدم گل شد
شوری برخاست فتنه‌ای حاصل شد
سر نشتر عشق بر رگ روح زدند
یک قطره‌ی خون چکید و نامش دل شد

آخرین نظرات

معرفی معمار ایرانی: هوشنگ سیحون

پنجشنبه, ۵ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۴۹ ب.ظ

هر بار دوست داشتم بدونم که معمار بنا های زیبایی چون مقبره ها و آرامگاه ها و بنا های یادبود و... که اکثرا بسیار زیبا هستند کیست؟ همیشه میگفتم چرا معمارشان معلوم نیست ولی بعد از تحقیقاتی فهمیدم که نه نتها معمارشون فراموش شده نیست بلکه معمار بسیار بزرگی هم هست.  معمار بزرگی رو معرفی میکنم که اکثر کاراشو دیدیم ولی شاید نمیدونستیم که کار اوست.


وی در خانواده‌ای آشنا با موسیقی به‌ دنیا آمد. پدربزرگ او از پیشگامان موسیقی سنتی و معروف به پدر موسیقی سنتی ایران بود. او پس از پایان تحصیل معماری در دانشکده هنر های زیبای دانشگاه تهران، برای ادامه تحصیل راهی پاریس می‌شود و طی حدود ۳ سال به تکمیل دانش معماری خود می‌پردازد و در سال ۱۹۴۹ به درجه دکترای هنر می‌رسد. او در بازگشت به ایران در سن ٢٣ سالگی نخستین اثر معماری خود که بنای یادبودی بر آرامگاه بوعلی سینا بوده است را طراحی می کند.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/Hamadan1.jpg

وی استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده و یک دوره ریاست این دانشکده را عهده دار بوده است. استاد «هوشنگ سیحون» نقاش و معمار پرسابقه ایرانی، به مرد بناهای ماندگار معروف است. از میان پروژه‌های طراحی و ساخته شده وی می توان به آرامگاه بزرگانی چون خیام، کمال الملک،بو علی سینا، نادر شاه افشار و ده‌ها مقبره و آرامگاه دیگر و نیز طراحی بنای «موزه توس» و همچنین ساختمان بانک سپه در میدان توپ خانه تهران اشاره کرد.


File:Tomb of Kamal-ol-Molk (Neyshabur) 003.jpg

استاد سیحون «نقش افکنی» است که در دنیای ابعاد، از معانی پر رمز و راز باطن سخن به میان می‌آورد و برای بزرگانی که معمار و طراح آرامگاه‌شان بوده، کوشیده است تا معانی باطنی، فلسفه نظری و ساحت وجودی هر یک را در نقش مقبره‌اش متجلی و نمایان سازد. به عنوان مثال استاد سیحون ، طرح آرامگاه حکیم عمر خیام را مبتنی بر اصول ریاضی و مثلثاتی خیام، پایه‌گذاری و طراحی نموده‌است.

http://img.tebyan.net/big/1387/10/18624067235156512318699514301001814960.jpg

http://img.tebyan.net/big/1387/10/198169562246320329112210761812224424829135.jpg

آرامگاه باباطاهر در همدان هم با همکاری هوشنگ سیحون و محسن فروغی از آثار وی میباشد به با اقتباس از معماری سلجوقی طراحی شده:

او در کتاب «نگاهی به ایران» درخصوص بنای آرامگاه نادرشاه افشار می‌نویسد:

«مادهٔ اصلی ساختمان از سنگ خارای منطقه کوهسنگی مشهد، مشهور به سنگ هرکاره‌ است. این سنگ یکی از مقاوم‌ترین سنگ‌هایِی است که در ایران وجود دارد ... او دلیل این انتخاب را اشاره به صلابت و عظمت نادر شاه افشار می‌داند و در ادامه می‌نویسد: ... شکل کلی مقبرهٔ نادر به شکل شش ضلعی متناسبی است که شکلِ سیاه چادرهایی را تداعی می‌کند؛ دلیل این امر همین نکته‌است
که نادر به جای کاخ، در زیر چادر زندگی می‌کرد.»
  • صائب کفایتی

نظرات  (۳)

  • فردین طهماسبی
  • بسیار عالی
    اون دوتای دیگه چی پس؟!
    پاسخ:
    اونا رو تو دوتا پست دیگه میزارم تا خسته کننده نشه
    اگر تونستی درمورد مقبره نادر یه پست کامل تهیه کن.
    یکی از اساتید ما اعتقاد داشت، جزو سه تا کار اول معاصر تو ایرانه.
    پاسخ:
    اگه فرصت باشه حتما
    mikhastam bedunam plan kare ostad seyyhuno nadarin?????
    پاسخ:
    نه متاسفانه

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی