تمرین سازه space frame گراس هاپر
ابتدا باید سطح مورد نظر توسط دستور srf وارد گراس هاپر شود. در قدم بعدی سطح مورد نظر با دستور divide surface به شبکه مورد نظر تقسیم می شود. حال باید شبکه را به صفحه های کوچکتر تقسیم کنیم. یرای این کار از دستور sub srf استفاده می کنیم و نقاطی که از divide surface بدست آمده را به این دستور می دهیم تا صفحات مورد نظر را به ما بدهد.
در مرحله بعدی، باید وسط صفحه ها و بردار عمود صفحه ها برای قرار گیری گوی اتصال دهنده را پیدا کنیم. برای این کار از دستور evaluate surface استفاده می کنیم تا بردار عمود آنرا (N) به ما بدهد. از آن جایی که بردار عمود در هر جای این صفحه ها متفاوت است ما باید مختصات نقطه وسط هر صفحه را به آن بدهیم. برای این کار از دستور mdslider استفاده می کنیم که مقدار نسبی 0 تا 1 را میگیرد. یعنی ما میخواهیم بگوییم 50 درصد در جهت عمودی U و 50 درصد در جهت افقی V در صفحه حرکت کن و نقطه آنرا و بردار عمود آن را به ما بده.
حال اگر مقدار فاصله گوی از صفحه را بدهیم با داشتن نقطه شروع (نقاط وسط) و بردار عمود جای گوی های ما مشخص می شود. در مرحله بعدی باید میله هایی از گوی ها به چهار نقطه صفحه ها متصل شود. برای این کار می توانیم از دستور crv استفاده کنیم و صفحه های کوچکی که در ابتدا تشکیل دادیم را به آن بدهیم. بعد با استفاده از دستور disc نقاط برخورد آنرا بگیریم. در نتیجه ما نقاط شکبه زیر گوی را که باید با میله به آن متصل شود داریم. بعد با دستور line و دادن این نقاط و نقطه گوی ما خط های میله هایمان را ترسیم میکنیم.
در نهایت ما باید یک شبکه هم در بالا بین گوی ها داشته باشیم. برای این کار باید نقاط گوی ها را در یک لیست به تعداد تقسیم بندی اولیه به صورت دسته دسته افقی یا عمودی دسته بندی کنیم و بگوییم یک خط بین این نقاط ترسیم شود. برای این کار از دستور partition استفاده می کنیم و نقاط را به دستور intcrv می دهیم تا خط ترسیم شود. اما این مرحله فقط به ما خطور افقی یا عمودی میدهد. برای اینکه خطوط عمود به آن نیز ترسیم شود باید لیست نقاط قبل از رسیدن به یک دستور دیگر intcrv توسط دستور flipMatrix معکوس شوند.
در نهایت ما تمام خطوط مرتبط با شکبه space frame را داریم و می تونیم با دستور pipe به آن حجم دهیم و سپس با دستور bake وارد محیط راینو کنیم. کل فرآیند رو میتونید در عکس زیر ببینید.
- ۹۳/۰۹/۳۰